پنیر پیتزا چوپان
پنیر پیتزا در پخت انواع غذاها از جمله پیتزا، اسنک و … استفاده میشود و عطر و طعم بسیار لذیذی به غذا میدهد. یکی از عوامل اصلی که بر روی عطر و طعم پنیر پیتزا تاثیر دارد کیفیت شیر است زیرا تنها ماده اولیهای میباشد که در تهیه این نوع پنیر استفاده میشود. به جز کیفیت شیر میزان آب و مقدار چربی موجود در پنیر نیز باعث ایجاد یک عطر و طعم عالی میشود. میزان رطوبت مجاز در پنیر پیتزا باید طبق استاندارد ۶۱ درصد باشد. هرچه میزان رطوبت افزایش پیدا کند طعم پنیر نیز تغییر خواهد کرد. پنیرهایی که رطوبت ۵۰ درصد دارند جزء پنیرهای با کیفیت محسوب میشوند. میزان حد مجاز چربی نیز ۳۰ درصد میباشد. پنیرهایی که چربی بیش از ۴۰ درصد دارند کیفیت بالاتری دارند.
سهولت در رنده کردن و برش دادن پنیر پیتزا و همچنین نچسبیدن ذرات پنیر به هم نشان دهنده قابلیت رنده شدن را نشان میدهد. اگر پنیر پیتزا موزارلا کمی یخ زده باشد به راحتی رنده میشود و همچنین اگر پنیر رطوبت زیادی داشته باشد موجب چسبیدن ذرات پنیر به یکدیگر میشود.
ویژگیهای پنیر پیتزا موزارلا چوپان
پنیر پیتزا موزارلا چوپان در هنگام پخت مقداری از رطوبت خود را از دست میدهد و هرچقدر درصد ماده خشک بیشتر باشد حجم پنیری که روی غذا میماند بیشتر است. رشتههای پنیر باید به گونهای باشد که به صورت یکنواخت ذوب شود و نباید به صورت جداگانه ذوب شوند. پنیر خوب پنیری است که به صورت یکنواخت ذوب شود و یک حالت روان و سوپ مانند داشته باشد.
یک پنیر با کیفیت هنگامی که ذوب شد باید موقع جدا کردن یک تکه غذا، کاملاً کشیده شود و به صورت رشتههای باریک و دراز باشد، بدون این که شکسته شود. میزان کشآمدن پنیر مرغوب حداقل ۵ سانتیمتر میباشد.